Вашингтон поставя под руско-американските отношения мощна мина

Русия няма да остави без отговор враждебните действия на Вашингтон, заяви говорителят на външното министерство в Москва по повод приетия от САЩ закон в подкрепа на Украйна.

Подписаният от американския президент Барак Обама закон, позволяващ приемането на нови санкции срещу Русия, няма нищо общо със задачата да се подкрепи свободата в Украйна или някъде другаде, заяви специалният представител на руското външно министерство Алексъндър Лукашевич:

Дълбоко сме разочаровани, че президентът на САЩ подписа този скалъпен от американския конгрес закон, който е откровено антируски по своята същност. Той има неприемлив и провокативен характер и отразява желанието на влиятелни кръгове в САЩзаконодателно и за дълго да закрепят линията на влошаване на отношенията с Русия, подчерта Лукашевич.

По думите му политическото решение, взето във Вашингтон, поставя под руско-американските отношения мощна мина, която може да взриви перспективите за нормалното взаимодействие в много области, включително по въпроси, които са от интерес на самите Съединени щати. Като предупреждава, че вината за последствията изцяло ще падне върху американската страна, Александър Лущашевич посочва, че враждебните действия от страна на Вашингтон няма да останат без реакция. Решенията за възможен отговор ще се вземат в зависимост от това, как на практиката САЩ ще прилагат новия закон, изтъкна още говорителят на руското външно министерство./БНР