Василий Лебедев: До две години пускаме нов, още по-силен препарат срещу рак

Откривателят на препарата-чудо „Имунофан“ Проф. Василий Лебедев: До две години пускаме нов, още по-силен препарат срещу рак. Когато разработвахме Имунофан, Владимир Путин беше директор на ФСБ. Той проявяваше големи грижи за служителите на ФСБ и много ни поддържаше.

Проф. Василий Лебедев е медицинско светило, автор на уникалния препарат „Имунофан“. Това е препарат, истински щит и меч за човешкия организъм. Той едновременно укрепва имунната система и се бори с различни тежки болести – от рак до псориазис, хепатит В и С, урологични и гинекологични болести, упорити инфекции. Списъкът със заболяванията е безкраен и звучи невероятно, но пациенти от цял свят вече лично са се убедили в чудотворното му действие. Това е Препарат, открит напълно случайно след грешка на лаборант.

Служителите на Федерална служба по безопасност, наследник на КГБ, са първите, които се възползват от препарата на проф. Лебедев. Вълшебният Препарат не само помага на спецчастите да запазят спокойствие при сложни операции, но след това ги избавя и от посттравматичния стрес.
За постиженията си проф. Лебедев е удостоен с държавната награда на Русия, а през 2008 г . е номиниран и за Нобелова награда. Пред нас той разказва не само за удивителния си ИМУНОФАН, но и за новия си препарат, който е с още по-високи качества от Имунофана. Впрочем, той е открит също случайно. Проф. Лебедев го вижда насън.
– Проф. Лебедев, преди да обясните какво представлява Имунофан, разкажете за себе си, за семейството си.
– Роден съм в Москва – четвърто поколение московчанин. Моите прадеди са били известни предприемачи и старообрядци (религиозно движение от ХVII в. в Русия – б.а.). Техният успех в бизнеса се е дължал, включително и на чувството за другарство сред строверците. Делата им са вървели добре, но за съжаление през 1917 г. идва революцията и цялото им имущество е загубено. Част от него е разграбена, друга част изгаря. Прадядо ми е имал 7 синове, от които само двама оживяват. Единият от тях е бил известен учен-инженер и се е занимавал със създаването на кабелна връзка още в онези времена – в началото на съветската власт. Другият ми дядо е бил в плен в Австро-Унгария по време на Първата световна война. Той е бил забележителна личност, но заболява тежко. Моят баща Вячеслав Лебедев беше лекар, неврохирург. Той е много известно име и по неговите учебници студентите учат и досега. Подготвил е над 20 доктори на науките, има многобройни публикации, книги, беше много деен човек. Винаги ми е бил пример, исках да приличам на него. Аз обаче тръгнах по друг път – на експерименталната медицина и биология.
– Обяснете, ако може с прост и достъпен език, как действа Имунофанът?
– Когато имаме срив на имунната система по различни причини – огромен стрес или въздействие на химически вещества, тогава ни атакуват тежки заболявания, включително онкологични. За да не се допусне това, трябва да се приемат препарати, които подсилват имунитета. Имунофанът има широк спектър на въздействие, който се концентрира в няколко основни направления – корекция на имунната система, възстановява баланса на окислително-възстановителните процеси в организма, деактивира свободните радикали и подтиска негативните лекарствени въздействия на клетъчно ниво.
– Може ли вашия препарат да лекува онкологични заболявания?
– Имунофанът бързо се разгражда до своите съставни природни аминокиселини. Това увеличава производството на антиоксидантни протеини и възстановява клетъчния имунитет. Имунната система разпознава всичко вредно за организма. Здравата имунна система е способна веднага да атакува и разруши болните клетки. Има обаче случаи, когато пациентът просто не може да понесе повече процедурите и за него лечението не само не дава резултат, но става и токсично. Най-голямото предимство на Имунофана е, че преодолява това. Клетките имат свой собствен механизъм на интоксикация. Те трябва да изхвърлят боклука, отровите, за да не настъпи трагичен обрат. Когато се активира тази транспортната система за очистване, тогава клетките не попадат под въздействие и на лекарствата. Те ги изхвърлят и това е така нареченият синдром на множествената лекарствена устойчивост. Тя се състои в това, че не едно, а всички лекарства се отхвърлят от клетките, защото механизмът е универсален, без значение дали препаратът е вреден или полезен. Пациентът получава пълен курс химиотерапия, но не може да разчита на добър терапевтичен ефект. Причината е свързана с множествената лекарствена устойчивост. Препаратът престава да действа, причинява мощна химическа реакция и химиотерапията става невъзможна. Имунофанът обаче преодолява този синдром и възвръща чувствителността на клетките към лечебния ефект на химиотерапията. Благодарение на това се достига до мощно действие на лекарствата при лечение на онкологичните заболявания.
– Може ли да се развие зависимост към този препарат?
– През последните 15 години сме имали над 1 млн. пациенти и такава зависимост досега не е описана.
– Къде се произвежда и може ли да се намери в България?
– Произвежда се от научно-производственото предприятие „БИОНОКС“ в Москва. В България може да се намери чрез нашия Официален Представител фирма „Бионокс АН“,която се намира в София или с поръчка на сайта в Интернет- www.bionox.bg. Като цена е по-достъпен в сравнение с подобни препарати.
– Има ли аналог вашия Препарат?
– Няма аналог на Имунофан в света.
– Как открихте Имунофана, който ви донесе световна слава?
– Преди 40 години започнах да се занимавам със създаването на препарати на основата на аминокиселинни съединения и мога да кажа, че ми провървя. За да се създаде нов препарат, трябва да има действащо вещество, което ще окаже терапевтичен ефект. Беше открит нов клас биологически активни съединения – синтетичен хексапептид. Оказа се, че тези съединения имат съвършено нови, уникални, необичайни свойства. Те възстановяват само нарушените функции в болните клетки, но не влияят на здравите. Решихме, че и препаратите, които се основават на тяхното действие, ще са ефективни и безвредни. Така се и оказа на практика. След това се появи и Имунофана. Създаването му, както се случва понякога в живота, стана след една грешка.
– Значи не е само легенда, че заради грешката на лаборант се е появил нов препарат ?
– Грешката на лаборанта доведе до непознатия до този момент синтетичен хексапептид. Изведнъж забелязахме, че биологическата активност на веществото се е увеличила 1000 пъти повече. Така, сякаш с пръста на съдбата, създадохме препарата Имунофан. Всички препарати, които съм създавал, са били плод на „грешки“, резулатат на необичайно стечение на обстоятелствата. Имунофанът се състои от 6 аминокиселини, а белтъчините са изградени от 20 вида аминокиселини, и, за да се намерят най-активните, ще трябва да се изследват стотици, хиляди варианти. Ако вървях по този път, нямаше да стигне нито моят живот, нито този на потомците ми. Пушкин най-добре го е казал – „И случай, бог изобретатель…“. Случайността помага, но трябват още целеустременост, упоритост, много работа и разбира се, колектив. Само един учен, само един изобретател не може сам да се справи.
– Не е тайна, че службите за сигурност разработват или са първите клиенти на напредналите технологии. Каква е ролята на ФСБ за откриването на препарата?
– Лабораторията ни сътрудничеше с ФСБ, не виждам нищо странно, нищо необичайно и лошо в това. Такива служби има навсякъде по света.
– А какви опити провеждахте със служителите от ФСБ?
– В началото в медиите се появиха и спекулации – правели се експериментите върху сътрудници на ФСБ, а те горките като опитни мишки, безропотно ги приемали. Нещата обаче не стоят точно така. Преди да започнем да прилагаме препарата върху сътрудници, той беше преминал всички необходими и задължителни изпитания. Както е известно, в спецслужбите изпълняват задачи, свързани с извънредно напрежение – и физическо, и морално. Посттравматичните разстройства възникват в резултат на психически стрес и на тежки емоционални и физически натоварвания. Те отключват тежки, трудно лечими заболявания. Сред този контингент във всички страни има висок процент заболели от различни видове психически разстройства. Те са и по-раними, защото в тях е много силно развито чувството за дълг и отговорност. Най-високият процент самоубийци също е сред служителите от спецслужбите. Така е във всяка страна. Започнахме да прилагаме Имунофан с цел реабилитация на служителите и получихме много високи резултати от лечението с този препарат. Те отново се върнаха на работа, въпреки че в света по-голямата част от този тип хора изпълняват една или едва няколко задачи и край.
– Може ли да разкажете конкретна история.
– Не, не бих искал, защото не е етично спрямо пациентите.
– Как се отнасяше Путин към вашата лаборатория?
– По времето, когато разработвахме Имунофан, Владимир Путин беше директор на ФСБ. Той проявяваше големи грижи за служителите на ФСБ и много ни поддържаше. След като проведохме клиничните изпитания във ФСБ, имаме и благодарствено писмо.
– Вашият препарат дълго време е бил интересен за спецслужбите. Това не усложни ли отношенията ви с вашите колеги по света.
– Имам контакти с учени от цял свят, ние живеем в свой общ свят. Никога не съм прекъсвал контактите и съвместната си работа с колеги от САЩ, Европа и други страни по света. Освен това постравматичните разстройства засягат широк кръг хора, както служители от специалните служби, които изпълняват сложни и опасни мисии, така и бизнесмени, чиновници, всички, които са подложени на непрекъснати стресови натоварвания.
– Разработвате и нов препарат, какво представлява той?
– Работим над друг, много по-мощен препарат, отново върху пептидни вериги. Той също бе създаден, благодарение на „чудо“. Ще прозвучи невероятно, но го видях на сън преди осем години. Може би защото дълго време преди това мислех над този проблем. Сънувах съединение на молекули. Събудих се и си казах – глупости, но от друга страна, това съединение ме заинтригува, резултатът ме преследваше и отново се върнах към съня. След време реших да направя експеримент. Той се получи и открихме препарат, който по своя фармакологичен потенциал и по специфичната си активност многократно превъзхожда Имунофан. Препаратът се казва „Фавриан“. Вече премина клиничните изпитания. Този Препарат ще бъде изключително ефективен точно при онкологичните заболявания, защото отстранява множествената лекарствена устойчивост още по-силно. При това не само при химиотерапия, но и при други лечения, за възстановяване на чувствителността към различни препарати. Привикването към лекарствата, както знаете, е широко разпространено.
– Кога ще се появи на пазара новото лекарство?
– Сега се провеждат изпитания, но мисля, че след две години ще е на пазара. Получихме вече патент, грешките относно правовата защита, които сме допускали по-рано, вече са отстранени.
affera.bg