„Десен сектор“ оскверни паметта на жертвите от катастрофата на Ту-154

Група радикали от украинското движение „Десен сектор“ извършиха вандалски акт край сградата на руското генерално консулство в Одеса, предаде ТАСС, позовавайки се на източници от консулството.

Те изхвърлиха в контейнер за смет цветята и свещите, донесени от местни жители в памет на загиналите в катастрофата с руския Ту-154 близо до Сочи.

„Вчера група младежи от „Десен сектор“ дойдоха край генералното консулство, събраха цветята, свещите и изхвърлиха всичко в контейнер за смет, без да се намеси охраната на мисията“, казва един от източниците.

Вандалите свалили от оградата плакатите с изписани съболезнования и вместо тях окачили свои с обидни думи: „Ту-154 е по-тежък от въздуха“, „Руснаци, тук няма „Бояришник“.

Според източниците от руската мисия радикалите са усещали, че действат безнаказано, а украинската полиция не е реагирала адекватно.

„Нито националната полиция, нито националната гвардия на Украйна не предприеха никакви сериозни стъпки, за да спрат този вандалски акт“, казаха руските дипломати.

По думите на един от представителите на дипломатическата служба, служителите на Националната полиция дори не се опитали да спрат вандалите, които нарекли действията си „генерална уборка“.

Снимки: Фейсбук

Източник: Труд