Ванга: „Това, което се е обединило, ще се разпадне на парчета. Това ще се случи близо до Русия”

Днешните събития в Украйна придават нов смисъл  на предсказанията на българската гадателка.

„Сега Русия се нарича Съюз, но ще се върне старата Русия и ще се нарече така, както при Свети Сергий. И всички ще признаят духовното й превъзходство“- гласи едно от пророчествата на Ванга, записано още през 1979 г.

Може да се вярва на пророчицата

Ванга предсказа, че 44-ят президент на САЩ ще бъде чернокож и това се случи през 2009 г., когато Барак Обама спечели президентските избори.

Баба Ванга предсказа и световната икономическа криза. „Много хора ще пострадат,- казваше тя.- Нещастия ще се сипят отвсякъде, всички народи ще бъдат засегнати. Хората ще ходят голи и боси, ще живеят без храна, топлина и светлина…“

Тези три пророчества, измежду многото сбъднали се, показват, че българската пророчица се е замисляла над политическото и икономическо бъдеще на света в глобален и регионален мащаб. Може би, не специално, а случайно, тя е „виждала“ отделни фрагменти от него. Затова, не е изключено всичките й думи да имат смисъл, макар и невинаги разбираем на пръв поглед. Някои от тях се изясняват едва след десетилетия. Както сега.

Брат срещу брата ще тръгне

„Все по-често ще срещате хора, които имат очи, но не виждат, имат уши, но не чуват. Брат срещу брат ще се изправи, майките ще захвърлят децата си. Всеки ще търси начин да се спаси поединично…“
Преди изглеждаше сякаш пророчицата винаги „рисува“ едно не много светло бъдеще за човечеството. А сега няма и съмнение в това. За все по-изострящата се ситуация в Украйна – това е пророчество. А невиждащите очи и нечуващите уши – това е съвсем точна картина на реакциите на Запада. Те виждат само това, което искат и слушат единствено себе си.

„Това, което се е обединявало, ще се разпадне на парчета. Това ще се случи в близост до Русия“, гласи друго от пророчествата на Ванга.

Преди четири години всички сметнаха, че става дума за Евросъюза, което съвсем не е изключено. Но, може би, Ванга отново е имала предвид Украйна, която се разпада буквално пред очите ни.

Ще дойде време и всички славяни ще се обединят

След всичко, което се случи, особено след присъединяването на Крим към Русия, пророчествата придобиват друг смисъл и се приемат по начин, който преди би звучал като възторжена ода за Русия. Подобно предсказание е записано през 1979 г. от съветския писател Валентин Сидоров: „Всичко ще се стопи, точно като лед, само едно ще остане недокоснато – славата на Владимир, славата на Русия. Прекалено много поднесени жертви има. Никой не може да спре Русия. Тя ще помете всичко по пътя си и не само ще се съхрани, но и ще стане господар на света“.

Тогава не бе ясно за кой Владимир става дума. Споменаваха Ленин, княз Владимир Светославич „Червеното слънце“, даже и Жириновски. Но сега става ясно кой Владимир е имала предвид Ванга в предсказанието си.
В друго пророчество гадателката предсказва, че ще настане време, когато всички славяни ще се обединят. В Русия на власт ще дойде управляващ, който не веднага, не без грешки, но ще събере заедно всички славянски земи и ще престанат всички войни.

Най-важното, на въпрос, ще има ли големи войни, които ще засегнат всички, т.е. световни, Ванга отговаряше винаги отрицателно. Пророчеството за това, че през 2010 г. ще започне Трета световна война е измислено и приписано на Ванга.

Странна съдба за САЩ предрича Ванга. Според нея, чернокожият президент ще е последен за Америка, защото САЩ или ще замръзне, или ще я „сломи“ глобалната икономическа криза, или просто ще се разпадне на южни и северни щати. Засега е трудно да повярваме на това. Но и в предсказанията за Украйна едва ли някой е вярвал преди.