Важна улика се появи в делото за убийството на Немцов

В разследването на убийството на Борис Немцов се появи нова главна улика – пистолет, от който се предполага е бил застрелян руският политик, съобщи ТАСС.

Както стана ясно, през март на 2015 година при обиск на жилището на майката на заподозряният Заур Дадаев в Ингушетия, оперативната група е открила пистолет Макаров. Следователите назначили редица експертизи, в това число и балистична на иззетото оръжие, като уведомили за това адвокатите на всички заподозряни по делото.

Съгласно първоначалните показания на Дадаев, пистолета със заглушител и автомобила, с който е бил, са му били предоставени от някой си на име Руслик. След убийството на Немцов, както твърди Дадаев, същият този човек е дошъл и взел оръжието със себе си.

Адвокатът на Заур Дадаев Шамсудин Цакаев съобщи, че не са му известни подробностите за пистолета и провежданите експертизи.

В убийството на Немцов на този етап са заподозрени петима души: Заур Дадаев, братя Анзор и Шашид Губашеви, бивш сътрудник на Шчелковския районен отдел на вътрешните работи Тамерлан Ескерханов и Хамзат Бахаев, срещу тях е повдигнато дело, води се разследване по случая. Всичките заподозрени от своя страна заявяват, че разполагат с алиби и отричат да са съпричастни към убийството.
Дадаев от своя страна пък заяви, че първоначалните си признания е дал под натиск, затова сега ги отхвърля.