Букет рози и още факти от живота на Филип Киркоров

Името на „краля на руската поп музика” Филип Киркоров през последните двайсетина години постоянно звучи в общественото пространство  – певецът не престава да изненадва зрителите, ту с песни, ту с постъпките си, пише за руската звезда от български произход изданието „Руска музика”. То предлага на своите читатели да си припомнят няколко интересни факта от биографията на екстравагантния певец.

В жилите на изпълнителя, посочва изданието, тече не само българска кръв, но и арменска, френска, руска и дори циганска.

Киркоров е роден в артистично семейство. Дядо му по майчина линия бил акробат и клоун, а баба му  циркова артистка. Бащата  Бедрос Киркоров – известен в България певец, а леля му  Мари Киркорова  – оперна певица, която живее в САЩ.

Когато Киркоров бил на 7 години, семейството му се преместило в Москва, но всяка година пътувало на почивка до българското Черноморие.

На 11 години се запознал с бъдещата си жена  Алла Пугачова. А 16 години по-късно те се оженили.

Киркоров се опитвал да постъпи в ГИТИС – руския държавен институт за театрално изкуство, по специалността Музикална комедия, но не бил приет „поради недостатъчни вокални данни”. През 1995 г. представя Русия на Евровизия и заема 17 място.

Ухажвайки певицата Алла Пугачова, певецът в продължение на месец й изпращал огромен букет с рози, като всеки път увеличавал букета с два стръка. А на 31-ия ден пристигнал при певицата лично с позлатена карета, впрегната с коне. Венчали се на 13 януари 1993 г. Бракът се състоял в Санкт-Петербург, а го регистрирал лично кметът на града Анатолий Собчак.

Преди две години и половина Филип Киркоров се сдоби с дъщеря  Алла-Виктория. Първото име – в чест на Алла, второто – в чест на майката на певеца. Преди по-малко от година Киркоров стана баща за втори път – роди му се син Мартин, за което обяви по време на концерт в София.

През 2011 г. певецът си купи жилище, съседно до неговото – за да подреди в него многобройния си гардероб..