Брифинг на прокурора на Крим във връзка с убийствата от 18 март

Прокурорът на Крим Наталия Поклонская коментира разследването на престъпленията, извършени в Симферопол вечерта на 18 март.
„Налице е висока степен на съвпадение с действията на снайперистите от Майдана, действали през февруари,“ – заяви Наталия Поклонская, прокурор Крим. По случая е заведено наказателно дело за извършване на убийство. Засега няма задържани. На местопрестъплението са иззети гилзи. Според Поклонская, на този етап органите на реда не могат да кажат, колко са били извършителите на престъплението.
Наталия Поклонская потвърди информацията за двама убити и двама ранени в резултат на нападението. „Жертви има и от двете страни. Убит е един казак от силите за самоотбрана, един е ранен. От страна на военното поделение също е бил убит един войник, а друг – ранен”, – заяви прокурорът.
Както съобщи Поклонская, изстрелите се раздали, когато няколко невъоръжени служители на Министерството на отбраната на Русия по предварителна договореност с командира на украинското военно поделение и съгласувано с Киев пристигнали на негова територия за съвместна дейност, свързана с картографията.
„Докато картографите се намирали на територията на поделението, по представителите на самоотбраната, намиращи се извън границите на охраняемата територия, е стреляно. Извършвани са единични изстрели едновременно по посока на военнослужещите на Украйна и силите за самоотбрана”, – отбелязва Поклонская.

В момента се провеждат всички необходими следствени мероприятия. Поклонская подчерта, че безопасност в Крим се осигурява и призова хората да не се поддават на провокации.

http://dokwar.ru