Бомбардировач на ВКС на РФ унищожи команден пункт на групировката „Джабхат ан-Нусра“

Няколко големи отряда на терористите от ИД с численост от около сто души всеки през изминалата нощ са напуснали позициите си край Дамаск заради руските въздушни удари, заяви пред журналисти официалният представител на руското министерство на отбраната генерал-майор Игор Конашенков.

„Използването на руската бойна авиация в провинция Дамаск доведе до коренна промяна на оперативната обстановка в района. Терористите от ИД, изпитващи остър недостиг на боеприпаси, масово напускат заеманите позиции“, каза Конашенков.

По думите му, през изминалата нощ са изоставили позициите си и са се отправили в посока Мардж-Султан няколко големи отряда на терористите.

Двойка руски щурмоваци Су-25 е унищожила голям лагер за подготовка на терористи в сирийската провинция Латакия, съобщи още Конашенков.

„Двойка руски щурмоваци Су-25 в района на населеното място Дейр Ел-Акрад в провинция Латакия нанесе два последователни удара с фугасни авиобомби по открития от руските средства за разузнаване голям лагер за подготовка на терористи на ИД“, каза Конашенков.

По думите му, в резултат на въздушния удар лагерът и цялата тренировъчна инфраструктура са били унищожени.

Руският Су-34 е унищожил разклонени подземни укрития на терористите в сирийската провинция Хама, съобщи още официалният представител на руското министерство на отбраната.

„В района на населеното място Джуб Ез-Зарус в провинция Хама бомбардировач Су-34 нанесе удар с коректируеми авиобомби по разкрити чрез средствата за разузнаване подземни укрития, имащи разклонена мрежа от изходи в различни части на населеното място“, каза той.

Бомбардировач от руската авиогрупа е унищожил в сирийската провинция Идлиб команден пункт на един от отрядите на групировката „Джабхат ан-Нусра“, съобщи Конашенков.

„В хода на провеждането на въздушно разузнаване в района Ел-Ес в провинция Идлиб руските безпилотни средства засякоха команден пункт на един от отрядите на групировката „Джабхат ан-Нусра““, каза Конашенков, като добави, че след продължаване на разузнаването на обекта по други канали бомбардировач Су-24 е нанесъл въздушен удар по него.

Самолетите от руската авиогрупа в Сирия за изминалото денонощие са извършили 33 бойни полета и са атакували 49 обекта на терористите от „Ислямска държава“, разположени в провинциите Алепо, Дамаск, Идлиб, Латакия и Хама, съобщи още Конашенков.