Боевете край КПП „Мариновка” са възобновени, има загинали

Около КПП „Мариновка” в южната част на Донецка област до границата с Русия отново се възобновиха интензивните боеве между опълченците на Донбас и украинските въоръжени сили, предаде РИА Новости.

Опълченците се опитват да обкръжат групировката на украинските военни, които правят опити да се измъкнат от обкръжението „южния котел” и да се присъединят към основните сили. След като вчера над района бяха свалени два самолета Су-25, засега във въздуха украинска авиация не се е появява. Опълченците пленили украински военни и сега ги разпитват.

В околностите на Саур-Могила в южната част на Донецка област, голяма група от украински войски се опитва да излезе от обкръжението. По време на боевете, опълченците подпалили един бронетранспортьор на украинските военни. Загинали двама опълченеца, а 17 са ранени.

Край село Давидо-Николское в Луганска област, опълченците свалили украинския военен самолет Ан-26. В самия Луганск в резултат от бомбардировки са ранени 8 мирни жители, разрушени са 20 жилищни сгради, бушуват пожари. В редица райони на града няма електричество и вода, хората са в паника.