Блок от 3 марки, в чест на 140-годишнината от Освобождението на България е пуснат в обръщение в Руската Федерация

„На 20 март, в рамките на съвместна емисия на Руската федерация и на Република България е пуснат в обращение   блок от 3 марки, посветен на 140-годишнината от Освобождението на България и края на Руско-турската война от 1877-1878.“, – съобщава прес-службата на ФГУП „Почта России“.

Прес-службата уточнява, че марките са издадени с размери  37х 50 мм, с номинална стойност 60 рубли. Марките ще бъдат пуснати в продажба в отделенията на «Почты России». Тиражът  на марковия блок е 50 000 екземпляра. На пощенските марки са изобразени ген. Николай Столетов, ген. Йосиф  Гурко и ген. Едуард Тотлебен, на полетата на пощенския блок е изобразена картата на околностите на Плевен.  Пощенските марки, изкупени в деня на емитирането им, придобиват допълнителна филателна стойност за колекционерите по целия свят.

В Москва се е състояла церемония по валидиране  на пощенския блок от три марки “ 140-години от Освобождението на България и края на Руско-турската война 1877-1878″. Представители на Россътрудничество са взели участие в официалната церемония, подготвена със съдействието на Посолството на Република България в Москва, Федералната агенция за комуникации и АД „Марка“.