Близо 30 жители на ДНР са загинали от обстрела на украинската армия само през първата седмица на август

Жертви на обстрела през първата седмица на август са станали 28 жители на Донецката народна република, а 12 са ранените, съобщиха от управлението на упълномощения по правата на човека в ДНР.

„От 1 до 7 август 2015 г. в резултат на военните действия в региона са загинали 28 души, сред които 4 жени и 24-ма мъже. Ранени с различна степен на тежест и хоспитализирани са 12 души – 9 мъже и 3 жени, както и две деца на възраст под 18 години“, се казва в съобщението, публикувано на сайта на упълномощения по правата на човека.

Най-напрегнатият участък от линията на съприкосновение в Донбас продължава да е Горловка. „Град Горловка в момента се превърна в най-“горещата“ точка в Донбас. Боевете там продължават с дива интензивност. Под огъня са на практика всички райони на града, включително и центърът“, се казва още в съобщението.

Междувременно, през изминалата нощ украинските военни 12 часа са обстрелвали Донецк.

Разрушения от обстрела от страна на украинската армия са регистрирани на три улици в Куйбишевски квартал в Донецк, съобщи пред Донецката информационна агенция ръководителят на администрацията на района Иван Приходко.

По думите му, на една от улиците снаряд е попаднал право върху жилищна сграда. За жертви и пострадали не се съобщава.

Както отбеляза Приходко, украинските военни са обстрелвали района от 19.00 ч. на 9-ти август до 7.00 ч. на 10-ти.