Бивш украински депутат посъветва Яценюк да се гръмне

Бивш депутат на Върховната рада Юри Кармазин заяви в ефира на украински телевизионен канал „112“, че смята Арсений Яценюк за най-слаб министър-председател в цялата история на Украйна, съобщи „Звезда“.

В надпреварата да получи симпатиите на протестиращите на Майдана и управлението, Яценюк е стигал и до абсурдни изказвания, като това например: „Ако получа куршум в челото, значи е куршум в челото, но пък е честно, смело и справедливо“. Голяма част от хората тогава са възприели това негово изказване, като обещание да се застреля, в случай, че действията му тръгнат в разрез с декларираните от него тогава ценности.

Във връзка с това Кармазин предложи на Яценюк да изпълни обещанието си, дадено миналата година на сцената на Майдана – да се застреля.

„Пан Яценюк, вие обещахте куршум в челото. Вие трябва да го направите, да се гръмнете и да освободите Украйна от най-слабия премиер в цялата й история“, заяви бившият депутат на украинския парламент.

Освен това Кармазин смята, че правителството е демонстрирало пълен провал в управлението на икономиката на страната в условията на военен конфликт в юго-източната част. По думите му, този неуспех на настоящите киевски власти е довел до прекратяване на дейността на редица големи военно-промишлени предприятия в страната. Практически всяко решение на Яценюк дотук, абсолютно противоречи на обещанията му, които той е давал толкова пламенно миналата зима от сцената на Майдана.