Бащата на Алиса: Саша не е скочила с детето

Дори Саша да е решила да свърши със себе си, тя би оставила детето, категоричен е Василий Дикарьов – бащата на 4-годишната Алиса, която оцеля след падане от 5-и етаж на 17 март в Бургас, пиише „24 часа“.
Инцидентът, при който загина майката на момиченцето – 33-годишната Александра Наний от Москва, става малко след 18 ч на ул. “Батак” 25 в кв. “Лазур”.

Дикарьов определи като пълна глупост версията, че съпругата му е скочила заедно с Алиса. Той е убеден, че тя не би направила това. За него единственият вариант е Саша да се е прехвърлила през парапета и в ужас детето да я е последвало.

Бащата на Алиса пристигна в България още в деня след нещастието. Той периодично е посещавал семейството си в Бургас, за последно е бил тук през януари. В четвъртък вечер Дикарьов бе обнадежден от състоянието на детето. Вижда добри условия за лечение в бургаската болница и засега не мисли да транспортира дъщеря си в Русия.

Бащата е разговарял с детето си за инцидента, но избягва да го разпитва за подробности. Попитах я какво се случи, отвърна ми: “Паднах”, каза Дикарьов. Той е давал показания два часа на 19 март, очаква пак да го разпитват. Направило му впечатление, че след завръщането си от ски ваканция Александра започнала да се държи странно.

Заедно с Василий в България са дошли сестра му Екатерина и съпругът ѝ. Според семейството достоверната версия е, че Алиса е паднала след Александра. “Майката не може никой да замени, но тя има баща, две баби, мен, нейната леля. Ще се постараем да запълним отсъствието на женско внимание, което безусловно е необходимо”, каза лелята.

Възможно е да бъде извършен нов оглед на жилището на ул. “Батак”. Сега то е запечатано. Според запознати са нужни допълнителни замервания на балкона, на перилата и стола, който е бил поставен там за експертиза, която да изясни начина на падане на телата. Продължават и разпитите на свидетели.

саша и алиса
На третия ден след инцидента лекарите са изключително обнадеждени от състоянието на детето заради добрите жизнени показатели.