Асад: Политическите сили в Сирия трябва да се обединят около исканията на сирийския народ

Сирийският президент Башар Асад каза, че в Сирия ще бъде възможно политическо решение едва когато терористите там бъдат победени, съобщиха „Ройтерс” и ТАСС.

“Трябва да продължим диалога в името на постигането на консенсус”, заяви Асад в интервю за руски медии.“Но ако искаме реални успехи, това е невъзможно, докато загиват хора, докато продължават кръвопролитията и докато хората не се почувстват в пълна безопасност. Нищо няма да постигнем, докато не победим тероризма в Сирия”, каза той, съобщава politika.bg.

Според него политическите сили в Сирия трябва да се обединят около исканията на сирийския народ – сигурност и стабилност за всички.“Ние, политическите сили в Сирия, както в правителството, така и извън властта, сме длъжни да се обединим около исканията на сирийския народ”, каза той.“Ако днес попитате който и да е сириец какво иска, той веднага ще ви каже: сигурност и стабилност за всеки един”, заяви Асад.

По думите му съществуването на единно общество в Сирия е невъзможно без активното участие на различните народности в страната.“За нас кюрдите са част от сирийското общество, те не са чужденци, те живеят на тази земя, както и арабите, черкезите, арменците и много други народи и вероизповедания, водещи съвместно съществуване в Сирия от незапомнени времена”, заяви Асад.