Ангелкова се срещна с представителите на TUI за Русия и ОНД и България

Руските туроператори наблюдават устойчиво търсене на почивка в България през настоящия летен сезон

Министърът на туризма Николина Ангелкова проведе работна среща днес с изпълнителния директор на TUI за Русия и ОНД Тарас Демура и изпълнителния директор на TUI за страната ни Пламен Кацаров, предава пресцентърът на Министерството на туризма.

Министър Ангелкова информира, че към този момент летният сезон се движи повече от успешно и предварителните данни сочат очакван ръст между 7 и 10%. Тя подчерта, че и през този сезон България се утвърждава като една от най-предпочитаните дестинации за гостите от Руската федерация.

„Руските туроператори наблюдават устойчиво търсене на почивка в България през настоящия летен сезон. Страната ни остава едно от най-предпочитаните направления за семеен туризъм“, допълни министър Ангелкова. По думите й статистиката за първите пет месеца сочи, че над 71 хил. туристи от Русия са посетили страната ни, което е ръст от 6.4% в сравнение със същия период за 2016 г. По време на срещата бяха обсъдени съвместни дейности с цел повишаване на туристопотока, както и бъдещи инвестиции от страна на TUI в България.

Представителите на TUI заявиха, че е много важно да се продължи съвместната работа между Министерството на туризма и туроператора, за да бъде гарантирано качеството на туристическия продукт.