Посланик на Русия в България: Русия и посолството на страната в България не се намесват в изборния процес

Правителството на Русия и посолството на страната в България по никакъв начин не се намесват в изборния процес, но наблюдават хода на предизборната кампания. Това заяви в Сливен Анатолий Макаров, посланик на Русия в България, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Сливен.

„Посолството на Русия е готово да работи с всяко избрано от народа правителство“, поясни посланикът. Той допълни, че между Русия и България може да бъдат развити отношения на различни нива, като такива може да има по отношение на регионалното взаимодействие между градовете на двете страни. „Днес с кмета на града обсъждахме въпросите за развиване на побратимените отношения между Сливен и Воронеж“, допълни Анатолий Макаров.
Днес посланикът пристигна в Сливен на работна визита. Програмата включва присъствие на официалната част на XVI Регионален фестивал на руската песен и танц. Анатолий Макаров ще участва на 24 март от 10.00 часа в тържествената церемония по откриване на кабинет за обучаване по руски език в ПМГ „Добри Чинтулов“. Макаров се срещна с кмета на Община Сливен Стефан Радев, областния управител Татяна Петкова и Негово Високопреосвещенство Сливенски митрополит Иоаникий. На 24 март от 11.00 часа ще бъдат поднесени цветя пред паметника на Съветската армия, където се канят и медиите.