Американско списание нарече „Маша и Мечокът“ класика на бъдещето

Американското специализирано списание Animation Magazine класира руския серия сериал „Маша и Мечокът“ в списъка на проектите, които могат да станат класика в бъдещето. Списъкът включва 250 анимационни филма и е публикуван на сайта на изданието пише Руски дневник.

„Маша и Мечокът“ е единственият руски сериал, който е внесен в списъка на проектите, които могат да станат класика в бъдещето. „Преди всичко това безспорно е заслуга на нашите автори и нашето студио. Но определението „перспективен“ предполага дълъг път – за да се постигне това в бъдеще, трябва да се положат немалко усилия днес. Затова влизането на сериала в списъка е стимул за развитие на проекта в бъдеще“, коментира продуцентът на сериала Дмитрий Ловейко, цитиран от ТАСС.

Освен „Маша и Мечокът“ в списъка са още „Време е за приключения“, „Атаката на титаните“, My Little Pony, Angry Birds и други известни анимационни сериали.

Руският сериал вече е популярен във Великобритания и Италия, а неговото разпространение в САЩ започва в началото на август. През тази година сериалът получи наградата Kidscreen Awards за „Най-добра анимация“, ставайки първият руски анимационен проект, който получава тази награда.