Американски хакери са ударили сайта на руското външно министерство

Официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова, потвърди информацията за хакерска атака към сайта на руското външнополитическо ведомство.

По-рано телевизия CNN съобщи, че американски хакери са ударили сайта на руското външно министерство.

„Сайтът е ударен. От кого – това ще изяснят специалистите“, каза Захарова в ефира на радиостанция „Говорит Москва“.

От министерството на външните работи на Русия също така поясниха, че кибер-атаката не е довела до спиране на работата на сайта, и той функционира нормално.

По-рано излезе информация, че сайтът е бил атакуван от американски хакер, който искал да отмъсти за мащабната кибер-атака в петък, когато временно излязоха от строя част от популярни американски сайтове, и според амбициозния хакер, зад това стояла именно Русия (напомняме, че по стара американска традиция, е прието официално за всичко да се обвинява Русия).

САЩ нееднократно обвиняват Русия в какво ли не, включително и в кибер-атаки, въпреки че до сега никога не са представяли каквито и да било доказателства по отношение на твърденията си.

Кандидатът за президент на САЩ Хилари Клинтън заяви, че Москва се опитва чрез кибер-атаки, да извлече информация и да повлияе на изборните резултати (така за всеки случай тя да се застрахова, ако не спечели Хилари, да може отново да кажат, че Русия стои зад това, а в случай на победа на Тръмп най-вероятно ще го обявят за агент на Кремъл).

Източник: Bulgaria News front