Алексей Пушков: Победата на Тръмп е крайно неприятна за Меркел

» Победата на Доналд Тръмп на президентските избори в САЩ е крайно неприятно събитие за канцлера на Германия Ангела Меркел»,- написа в Twitter  председателят на комисията на Съвета на Федерацията по информационна политика Алексей Пушков.

« Победата на Тръмп- крайно неприятно събитие за Меркел. Тази победа ще повлия на Германия не в полза на канцлера. И острата линия по отношение на Русия също е под въпрос»,- отбеляза Пушков.

Резултатите на изборите показаха огромният разрив между управляващият елит на САЩ, стоящ зад Клинтън, и гражданите на страната. В това се състои и причината за победа на Доналд Тръмп.

» Руската карта» и плашенето с Путин не помогнаха на Клинтън, напротив, залагането й на конфликт с Москва предизвика страх и й изигра лоша шега.

Управляващият елит и медиите в САЩ дълго плашиха всички с Тръмп. Но повечето се страхуваха именно от Клинтън, убедени, че Хилари- значи война. Ефектът бумеранг.

Сега нервничат и в НАТО. При управлението на Обама алиансът се превърна в департамент от администрацията на САЩ, Тръмп се отнася скептично към НАТО, с победата на Тръмп и Столтенберг е сред загубилите.