Александър Симов: Меркел води политика на камикадзето

Премиерът заяви пред Американската камера, че подкрепяме договори дори когато се червим от тях. С това той прави заявка, че България толерира американския бизнес. А какво щеше да стане, ако същият този премиер беше казал нещо подобно за Русия?! Щеше да се надигне вой, Иво Инджев щеше да се самозапалва…, щеше да има тотална медийна истерия. Това коментира пред „Фрог нюз“ журналистът Александър Симов по повод словесната престрелка между Борисов и Лавров.

Изявлението на Лавров, макар и минаващо извън дипломатическите граници, много българи биха го припознали като своя собствена мисъл за поведението на премиера си. Повечето българи разпознаха своето собствено усещане за държанието на Бойко Борисов. След неадекватните реакции на Даниел Митов кабинетът се държи като пациент в Карлуково, в чиято глава се борят поне 4 гласа, 4 личности за надмощие. Правителството не е в състояние да вземе адекватно решение за съдбата на България. Това не е проява на демокрация, а симптом на политическа болест, посочва Симов.

Той коментира и посещението на Меркел при Ердоган: „Нито Ердоган, нито Давутоглу са показали, че ги е грижа за ЕС. Да отидеш при тях, е политика на камикадзето. Турция има своите интереси и тя ги следва неотлъчно. Независимо обстановката на атентати тя успява да наложи своите интереси в Европа. Грешката на Меркел е, че тя успя да остави усещането у хората, че Турция диктува условията в ЕС. Подобна проява на слабост няма да й бъде простена. Собственият й народ ще намери формата, под която да я накаже и вече започна да го прави. Политиката, която Меркел е започнала да произвежда, вече започва да я унищожава”.