Александър Вучич иска зенитно-ракетните системи „С-300“ да бъдат тема по време на срещата му с Владимир Путин

Сръбският министър-председател Александър Вучич е пристигнал днес в Москва, където ще се срещне с руския президент Владимир Путин. В Руската столица са пристигнали и сръбският министър на отбраната Зоран Джорджевич и министърът на труда Александър Вулин, предаде сръбското радио B-92, цитирано от ИА Фокус
Вучич посочи, че темите на преговорите в Кремъл ще включват военното сътрудничество в сферата на отбранителната индустрия. Той ще проведе „лична среща“ с Путин, а след това сръбската правителствена делегация ще има отделни срещи с представители на руското правителство.
„Първата ни тема е икономическото сътрудничество след падането на курса на рублата, цените на петрола и на газта, както и спадът в сръбско-руската търговия. Ние ще обсъдим и сътрудничеството в оръжейната индустрия“, заяви сръбският министър-председател. Той добави, че ще бъде обсъдено и военното и техническото сътрудничество между двете държави.
„Имаме идея също така да говорим за зенитно-ракетни системи С-300, които са отбранително оръжие“, заяви министър-председателят. Според него честите срещи с руски представители на властта сочат, че Сърбия и Русия имат добри отношения, които допълнително се подобряват.
„Полагаме усилия да открием нови модели за установяване на много форми на сътрудничество с Русия“, заяви Вучич и подчерта, че Сърбия няма да наложи санкции срещу Русия и не иска да участва в каквито и да е военни обединения.