Аксьонов учреди в Крим Ден на Николай Чудотворец

Ръководителят на република Крим Сергей Аксьонов издаде указ, съгласно който 19 декември е определен за Ден на Николай Чудотворец. На ръководителите на изпълнителните органи на властта на полуострова е възложено да съдействат „в провеждането на благотворителни мероприятия за оказване на помощ на ближния“.

Митрополит Симферополски и Кримски Лазар благодари на Аксьонов за вниманието към въпроса за възраждането на социалната служба и за учредяването на полуострова на Деня на Николай Чудотворец.

„Сърдечно ви благодаря за вниманието към въпроса за възраждането на социалната служба на древната земя на Благословената Таврида, проявено от вас при признаването на 19 декември за празник на Св. Никола Чудотворец, ден за помощ към ближния. Убеден съм, че тази добра инициатива в богоугодната кауза за помощ на нашите ближни, нуждаещи се от християнската ни помощ и любов, ще се превърне в добра лепта, която, според евангелската заповед, трябва да дадем на ближния си“, се казва в обръщението на митрополит Лазар, публикувано на сайта на Симферополската епархия.