Аксьонов: Крим никога няма да се върне в Украйна

Крим никога няма да се върне в Украйна. Това заяви ръководителят на република Крим Сергей Аксьонов в отговор на резолюцията на Европарламента в четвъртък, предаде ТАСС.

„Никакво връщане на Крим на Украйна няма да има, ние вече се върнахме в историческата си родина – Русия. И това е нашият окончателен избор, който не подлежи на преразглеждане. Никакви решения и никакви Европейски парламенти няма да променят това”, каза Аксьонов.

Ръководителят на Крим счита, че приемайки подобни документи, „Европа изпълнява политическо нареждане от отвъд Океана“.

„Няма смисъл да се обръща внимание на тези неадекватни резолюции. Населението на Крим вече е свикнало с подобни изказвания и не се изненадва, когато европейските политици казват на черното бяло. Вече е смешно да слушаме подобни лъжи”, допълни Аксьонов.

Европейският парламент прие резолюция, която свързва вдигането на санкциите срещу РФ, наложени след присъединяването на Крим към Русия, с връщането на полуострова на Украйна. Европейските депутати припомниха, че ЕС смята за нелегитимно присъединяването на Крим към Русия.

„Възстановяването на контрола на Украйна над полуострова е едно от условията за възобновяване на сътрудничеството с Руската федерация, включително и за отмяната на съществуващите санкции“, се отбелязва в резолюцията на Европейския парламент.