Академията на Плюшченко скоро отваря врати

Академията по фигурно пързаляне на двукратния олимпийски шампион Евгени Плюшченко ще отвори врати след 2 месеца в Москва.

„Буквално след два месеца отваря врати моята академия по фигурно пързаляне в центъра на Москва, като в нея ще бъдат най-добрите треньори и хореографи. Най-важното е, че в нея аз няма само да обучавам децата, ами ще бъда ментор и наставник на професионални спортисти, споделя руснакът.

„Аз ще продължавам да се пързалям за вас, но ми е интересно да се занимавам и ангажирам с тези, които обичат фигурното пързаляне, защото ледът-това е моят живот. По-голямата част от живота си съм прекарал на леда и не възнамерявам да прекъсна традицията. Вратите на моята академия са отворени за деца от всички краища на света“, добавя още той.

Руската легенда на фигурното пързаляне е двукратен олимпийски шампион, двукратен сребърен медалист от олимпийски игри, 7-кратен европейски шампион, трикратен световен шампион, 4-кратен победител на финалите от Гран При по фигурно пързаляне, както 10-кратен шампион на Русия.

Плюшченко е и първият фигурист, който изпълнява на състезание комбинация от четворен тулуп, троен тулуп и троен ритбергер.

Източник: gong.bg