Австрийците: Искаме ограда и контрол на границите срещу мигрантите

Огромното мнозинство от австрийските граждани подкрепят вдигането на ограда по границите за да спре мигрантската вълна в страната. Мнозинството се обявява и за спиране на приема на бежанци в Австрия.

Това сочат резултатите от последното социологическо проучване на Института за обществено мнение /ИМАС/ , които бяха оповестени от австрийския печат днес. Повече от 50 на сто от австрийците подкрепят вдигането на ограда по границите с цел по-добър контрол при влизането на бежанци в страната. 85 на сто подкрепят контрола по границите и въвеждането на квоти при разпределението на бежанците в страните от Европейския съюз. 69 на сто от австрийците не одобряват сегашната политика на управляващите във Виена по отношение на бежанците. 56 на сто от запитаните смятат, че ЕС трябва да се опита да разреши конфликтите във военните зони, включително ако се налага и с военни средства. 62 на сто се обявяват за спиране на приема на бежанци в Австрия.

Само 3 на сто от австрийците са готови да приемат военни бежанци в домовете си за три месеца. 70 на сто от участниците в проучването смятат, че бежанците трябва да получат само временен статут за бежанец.

Източник: БГНЕС.