Старозагорската областна организация на НД Русофили почете паметта на Апостола

С редица мероприятия Старозагорската областна организация на НД Русофили отбеляза 150 години от гибелта на Васил Левски. Членове на всичките общински организации проведоха акция „Свещичка за Апостола”, взеха участие в общоградските мероприятия. В Стара Загора пред паметника на Левски се проведе тържествен ритуал с почетен караул и поднасяне на венци и цветя.

Старозагорският митрополит Киприан и старозагорските свещеници  отслужиха  заупокойна  света литургия  в памет на Дякон Игнатий. Старозагорци се гордеят с това, че Левски живял 3 години в Стара Загора, докато се обучавал за свещеник в Хилендарския метох. По думите на Стоян Заимов, именно в Стара Загора, Дяконът получава своето просветление за правда и за свобода.

Общинската организация на гр. Раднево почете паметта на Апостола с литературна среща в картинната галерия на града. В своите приветствени думи председателят на организацията Стойна Ангелова подчерта, че Васил Левски е най-великият българин, символ на чест и достоинство, морално чист и духовно извисен, отдаден изцяло на народното дело. От Дякон става Апостол на свободата, да буди народа, да създава революционни комитети, да слее в едно огнените си думи със свещенното дело. Величавият му живот е пример за поколенията!