САЩ, колективната вина и световната логика

САЩ определили като „колективно наказание или колективно изнудване“ прекратяването на участието на Москва в споразумението за износ на зърно от Украйна. Така бил казал говорителят на Държавния департамент на САЩ Нед Прайс.

Сетиха се американците нещо за колективната отговорност!

Конфискуването на руски активи за 300 млрд. долара от Запада следствие на персонална вина на руските граждани ли са? Забраната за руснаци да пътуват из Европа отговор на персонална вина на всички тези руснаци ли е? Недопускането на руски спортисти до участие в международни състезания поради персонална вина на тези спортисти ли е? Уволнението на главния диригент на Мюнхенската филхармония Валерий Гергиев поради лична негова вина за войната ли е? Пушкин персонално за какво е виновен, та му свалят паметниците? Дори руските котки бяха наказани да не участват в международни конкурси! И котките ли носят персонална вина за поведението на Путин и Шойгу?

Със своето лицемерие, надменност и демонстрация на мускули Западът унищожи международното право! Двойни стандарти до двойни стандарти! Иначе САЩ имали някакви забележки към Русия за „колективните наказания“!

По същото време все повече разумно мислещи хора по света започват за разбират, че ако в днешния сблъсък в Украйна победи Русия, краят на еднополюсния свят ще е бърз и безалтернативен. Ако монополът, основан на силата и бруталността, изчезне, и на двойните стандарти ще им бъде извадено жилото.

Ако Европа без САЩ по чудо успее да победи, САЩ стават второразряден играч, и това също води до победа на многополярността.

Ако пък САЩ се намесят така, както си знаят, от това ще последва Армагедон за цялото човечество.

Мирът е безалтернативен. Така както и победата на Русия. Така както и победата над геополитическия монопол. Така както и победата над двойните стандарти. Въпрос на време. Логиката изисква Западът да се договори, дори и само поради факта, че без Русия Западът ще загуби схватката с Китай.

Да де, ама тези разсъждения са за мислещи хора. А ако човечеството реши да се откаже от логиката и мисленето? Ами ще последва Finita la commedia.

Та такива разнопосочни мисли буди у мен протестът на САЩ срещу „колективното наказание“, упражнявано от Русия.

Автор: Николай Малинов