Пак ще „пляскаме“ Русия

/Поглед.инфо/ Въпросът бил не „дали, а „кога“.

В последните години няма събитие или дата, свързани с Русия, които групичка бесни постсоциалистически русофоби да не използва за обругаване, оклеветяване и фалшифициране на историята и на всичко руско. Сега пак идат избори и времето е идеално за изявите им.

След като не успя да направи нищо на 4 април, гуруто Цветан Цветанов преди ден „наду тръбата“ с поредния зов да бъде премахнат Паметникът на Съветската армия в София. Бил паметник на чужда окупационна армия, „под чийто ботуш е избит националният елит на България“. А ние трябвало да градим силна и просперираща България, неподчинена на външни влияния. Да се смее ли човек, да плаче ли над излиянията за достойнство на човек, всеизвестен с инструкциите, които получава от Вашингтон. Но когато човек няма дори идея какво да предложи на хората за „просперираща“ България, освен добре известните асансьори в личния си апартамент, му остава само едно – да насъсква народеца с мухлясалото противопоставяне на фили и фоби. Белким отщипе малко електорат от десните претенденти за парламента.

И се започна. Водачите на листи в цветановата партия Горан Благоев и бившият консул в Чикаго Иван Анчев подеха тръбния зов. Събраха всичките 15-ина известни грантови русофоби и водещи антикомунисти у нас да искат с подписка премахването на Паметника на Съветската армия, който отдавна ползват като боксова круша. Не е изненада за никого, понеже бившият водещ на „История.бг“ и „Вяра и общество“ в БНТ Горан Благоев например е добре познат с извратените си предавания, в които участие постепенно отказаха мнозина водещи наши историци. Да не говорим за скандалите му със Светия Синод и охулването на Българската православна църква, които в крайна сметка доведоха до отстраняването му от обществената БНТ, издържана чрез бюджета от всички данъкоплатци. Или за опитите му да се произведе „доцент“ в институт на БАН с плагиатска компилация от чужди трудове (рецензиите, осуетили този му опит, са достъпни публично).

Пресконференцията на групичката завчера обедини достатъчно известни фигури като Иво Инджов или общинската съветничка Марта Георгиева. Странно, че липсваха изявените евроатлантици Сашко Йорданов и Андрей Ковачев. Цялата спихната от претопляне манджа, поднасяна от 90-те години насам от грантовите „демократи“, бе отново скоропостижно поднесена на обществото – от Съветската армия окупаторка и престъпния комунизъм, през паметника на чуждия Цар Освободител, „измислените“ партизански паметници, та до православната ни църква, храм „Св. Александър Невски“ и прословутата лустрация. Поставиха и нова мерудия – не можело училища да носят името на Максим Горки например, а в учебниците цялата тази тяхна помия още не била достатъчно отразена. А в основата на всичко била фалшивата любов към Русия, „насадена от български интелигенти още в ХIХ в.“. Очевидно следващата стъпка ще е да заличим от училищата и от селищата ни имената на всички български възрожденци.

Няма да повтарям аргументите за международни договори и административни правила в държавата ни, които пречат на въпросните радетели да осъществят щенията си. По-скоро ще попитам: „избитият национален елит“ (очевидно от Народния съд) вкарал ли е България във Втората световна война на страната на Хитлер? Рязал ли е глави, избивал ли е деца и палел ли е къщи и цели села, депортирал ли е евреите от Македония и Гърция в лагерите на смъртта, пращал ли е по лагери и изселвал ли е тези в България? И как се нарича държава, която днес реабилитира и почита такъв „национален елит“? А щом за Цв.Цв. и ортаци премахването на Паметника на Съветската армия е път към просперитета на България, биха ли обяснили защо не настъпи никакво благоденствие, след като взривиха Мавзолея преди 22 години или паметника „1300 години България“ пред НДК? И нямаше ли да е по-добре, ако в Мавзолея бе направен интелигентен музей-пантеон на българските царе и на българската държавност, както предлагаха специалистите, вместо сега да ни обясняват, че из Княжеската градинка, на мястото на Паметника на Съветската армия, искали да поставят монументи на „безспорните“ български владетели… Цирк.

И още нещо. Явно много ги е страх радетелите за демокрация от народни референдуми. Референдумът бил „заглавичкване“, трябвало партиите да действат сега преди изборите! Нали вече действаха така, като ни вкараха в днешното НАТО без референдум. И когато ни натресоха американските бази у нас, също не питаха народа. Не го питат и за проекта „Три морета“, който е реална заплаха за безперспективно и опасно въвличане на страната ни в геополитическия конфликт. Нямало значение какво мисли Русия. Е, признавам, днешните предизборджии още не са стигнали до изцепките на един наш „политик“, който искаше да „напляскаме“ Русия…

А хич на господата не им отърва да знаят, че според социологическите проучвания 2/3 от софиянци искат Паметникът на Съветската армия да си седи на мястото, 17% са за премахването му! Но те знаят – масираното промиване на мозъците на младите българи с лъжи и идеологически фалшификации, продължаващо 30 години, един ден все ще си свърши работата. Въпросът бил не „дали“, а „кога“.

Ето това е единствената вярна приказка в устата им. Ако така продължаваме, твърде скоро ще бъде завършено започнатото – да се направи от България един гол и бос, но послушен и верен, васал на задокеанските интереси.

Мемориалът на съветския воин в Осло, надписът гласи “Норвегия ви благодари”. В Европа днес има над 4000 паметника на Червената армия

Източник:

https://pogled.info/bulgarski/pak-shte-plyaskame-rusiya.129523