Николай Малинов: необходимо е да се върнем към идеята за създаване на Международно русофилско движение

По време на международната конференция „Европа – Азия. Диалог на цивилизациите”, организирана от Съвета на федерацията на РФ и администрацията на Пермския край, на брега на река Кам в Перм, на границата между Европа и Азия, стари приятели и нови познати обсъдиха трудната геополитическа ситуация.

На конференцията присъстваха сенатори, губернаторът на Пермския край, духовни водачи от различни религии, депутати, посланици на Китай, Индия, Сирия и други страни от Евразия, дипломати, учени и културни работници от Европа и Азия и др.

В словото си от президиума на форума представителят на България, председателят на Национално Движение „Русофили“ и ПП „Русофили за възраждане на Отечеството“ Николай Малинов, подчерта, че в настоящото време разделно, когато светът е разделен на съвременните фашисти – русофобите и съвременните антифашисти – русофилите, форуми като този са особено важни. „На такива площадки всеки от нас сее и събира семената на идеята за един бъдещ многовекторен свят, който се характеризира  с традиционни ценности, силна държавност и многополюсност. Само такъв свят може да противодейства на еднополюсния – брутално „нежен”, либерален свят, тласкащ света към самоунищожение“, каза Малинов. Той също така подчерта, че отново е необходимо да се върнем към идеята за създаване на Международно русофилско движение.