Национално Движение Русофили открива конкурса „Деца на победителите”

Главната награда е участие в Лятното училище по сръбски език и култура и и пътуване до Събрия, в международния детски лагер „Училище на приятелството”

Скъпи приятели, с удоволствие обявяваме началото на конкурса „Деца на победителите“ в рамките на проекта на организацията „Братство на православни следотърсачи“, който се провежда с подкрепата на Фонда за президентски грантове. Конкурсът за съчинения и рисунки за важността от съхраняването на историческото наследство и историческата памет, паметта за героичните дела на предците и разбирането на приемствеността между поколенията е отворен за деца на възраст от 9 до 11 години от България. Основното условие на конкурса е свободното владеене на руски език. Главната награда на конкурса е участие в Лятното училище по сръбски език и култура, което ще се проведе в София под ръководството на учители от Сърбия (от 18 до 23 юли), и пътуване до Сърбия, в международния детски лагер „Училище на приятелството” (от 24 юли до 5 август).

„Училище на приятелството” е международен детски лагер, който се състои в хотелския комплекс Бели Бор в планината Тара. През 2020 г. в него ще се съберат около 200 деца от 10 европейски държави. Лагерът се провежда под егидата на ЮНЕСКО и е насочен към установяване на приятелски отношения между участниците, както и към разкриване на таланти, развиване на интелектуалния, творческия и спортния потенциал на децата чрез провеждане на различни интерактивни образователни и спортни кръжоци.

Конкурсът „Деца на победителите“ ще продължи до 30 април 2020 г., а резултатите ще бъдат обявени в Деня на победата, 9 май, когато ще станат известни имената на 10 победители. Условията на конкурса и списъкът на необходимите документи за кандидатстване могат да бъдат намерени в Правилата за конкурса по-долу.

Регламент на български език

Положение конкурса