Многополярността – Микис Филаниотис: Трябва да помогнем на Русия, в противен случай ще сме следващите

Основната цел на Запада е да задуши и унищожи икономиката на Европа, смята Микис Филаниотис, известен кипърски общественик, преводач, член на Координационния съвет на Международното движение на русофилите. Според него всички страни по света трябва да се обединят около Русия, в противен случай те ще бъдат следващите жертви на англосаксонския Запад.

Царград: Г-н Филаниотис, преходът към многополюсност често се свързва с истинска революция, която трябва да обхване всички държави. Това не е ли много смела оценка?

Микис Филаниотис: Поддръжниците на многополярността заявяват своята борба за справедливост, за равенство, за равноправие, за свобода и за многополюсен свят. Наистина всичко това звучи като революционни лозунги. Те са революционни, защото е настъпил преломният момент в глобалната геополитика и икономика, който ни дава тласък за действие. Нашата цивилизация изисква това.

Ако не реагираме веднага, не се изправим и не се борим за промяна на системата на  управление на света, за промяна на несправедливата хегемония на еднополюсния свят, политиката на икономическа глобализация, неоколониализъм, двойни стандарти, тогава ще продължим да се плъзгаме надолу и да живеем като роби, като второ качество хора, като огромна колония на американския елит.

Затова този момент не бива да се пропуска, иначе историята ще ни осъди, а идните поколения може дори да проклинат нашето поколение за бездействието, за пропуснатия момент, за липсата на смелост да се заемем с това дело и да го доведем до успешен край. И тази цел е еднополюсният свят да се промени с многополюсен.

Царград: – Какви, според вас,  събития от най-новата история биха могли да се превърнат в спусък за началото на прехода към многополярност??

Микис Филаниотис: – Това се случи, след като колективният Запад, начело със Съединените щати, пренебрегна всички руски предложения за мирно уреждане на проблема в областта на глобалната сигурност. Изведнъж стана ясно в каква опасност, под какво влияние и натиск на глобалния хегемон се намира целият свят.

Веднага стана ясно, че Съединените щати се опитват да извлекат максимална печалба, като унищожават икономиките на други страни, дори и на Европейския съюз. Като гражданин на ЕС се срамувам от днешните недостойни ръководители на страните от Европа и Европейския съюз. Вместо да защитават интересите на своите народи, те напълно „легнаха“ под САЩ и англосаксонците, унищожавайки икономиката и печелившата енергийна политика на своите страни в полза на Вашингтон.

Главната цел на Запада сега е – удушаване и разрушаване както на икономиката, така и на социалната и държавната система на Русия.

Царград:– Но на тази политика се оказва сериозно противодействие.Западът вече не може ли да прави всичко каквото си иска?

Микис Филаниотис: – Слава Богу, страните от БРИКС и други азиатски, арабски и африкански страни разбраха, че Русия е първата висока бариера по пътя на Запада. Както Съветският съюз през 1941 г. понесе най-мощния удар от Вермахта, така и сега Русия поема много силен военен и икономически удар от колективния Запад и страните от НАТО. Затова всички държави трябва сега да се обединят около Русия и да я подкрепят. Защото в противен случай те ще бъдат следващите жертви.

Ето защо спирането на деструктивната политика на еднополюсния свят сега е необходимост. Хегемонията на Запада, като новият фашизъм и нацизъм в съвременната му форма, трябва да бъде спряна. Само съюз, приятелство, сътрудничество, на основата на взаимно зачитане на суверенитета и интересите на всяка страна във формата на многополюсен свят, ще спаси човечеството и народите по света от съвременното робство.

Тогава народите ще си възвърнат националната гордост и идентичност, които са загубили като част от глобализацията. Ако обичаме децата и внуците си, имаме само един път – пътят към многополюсния свят. Ние сме длъжни да тръгнем по него и да победим.

Източник:

https://tsargrad.tv/articles/mikis-filaniotis-my-dolzhny-pomoch-rossii-inache-budem-sledujushhimi_641703