Международна олимпиада по руски език

На Международната олимпиада по руски език са поканени чужденци

15.02.2023 г

Руският държавен институт по руски език. А. С. Пушкин открива регистрация за участие в Международната олимпиада по руски език и предмети на руски език. Победителите ще имат възможност да се включат в летни курсове по руски език и да постъпят в руски университет в бюджетен отдел, съобщава сайтът на Института:

https://olympiada.pushkininstitute.ru/pf2023/

Могат да покажат знанията си чужденци,  изучаващи руски език и предмети на руски език по допълнителни общообразователни програми. Олимпиадата се провежда в две направления: за тези, които се готвят да кандидатстват за бакалавърски или специализирани програми в руските университети, и за обучаващи се, желаещи да кандидатстват за  магистърски програми в руски университети.

Според организаторите, олимпиадата се провежда с цел  популяризиране на руския език и култура, както и на историята на Русия, развитие на хуманитарните контакти с други страни. Регистрацията ще продължи до края на февруари, конкурсът стартира на втори март, началото на финалния етап е насрочено за двадесет и втори март.

Източник:

https://vseruss.com/novosti/mir-2/Inostrantsev-priglashayut-na-Mezhdunarodnuyu-olimpiadu-po-russkomu-yazyku-78487

error: Съдържанието ни е авторско!