МНОГОПОЛЯРНОСТТА – БИТКАТА НА ДВА СВЯТА

На 24 май, в Деня на Св. Св. Кирил и Методий, на телеканал Царград се е състояло голямо и значимо по смисъл предаване. Гости в студиото са били представителят на руското външно министерство Мария Захарова, директорът на  института Царград Александър Дугин, зам.-председателят на Световния Руски Народен Събор и основател на „Първи руски“ Константин Малофеев, както и ръководителят на Движение „Русофили“ в България Николай Малинов. Именно в ефир е прозвучало всичко, което трябва да се знае за многополярността и ролята на Русия във формирането на нов световен ред, ако за някой все още има бели петна в този процес.

Мишката е изолирала слона?

Преди да се засегне въпросът какъв именно процес олицетворява днес Русия в глобалната рамка, трябва да се обърне внимание на тези, които се стремят да унищожат този процес. Западните елити непрекъснато твърдят, че Русия трябва да бъде изолирана, но това като цяло си остава декларация. Защо?

Ние се превърнахме в изгнаници и те успяха да ни изолират, но това е от тяхна гледна точка. Мнението на обществото е по-различно. Западът смята, че ни е изолирал. Защото значителна част от световните елити, и не само западните, а световните елити като цяло, са в действителност под пряката хегемония, под прякото управление на Запада. И на нивото на елитите, на нивото на тяното подчинение на центъра за вземане на решения във Вашингтон, може наистина да се види някаква строга дисциплина. Казаха да се  изолира Русия – да, изолираха я– обрисува този процес Александър Дугин.

Но кой провъзгласи тази изолация? Според него това са само шепа елити, които реално нямат никаква пълноценна легитимност. Професорът дава пример: сега половината от населението на САЩ е за Джо Байдън, а другата, може би най-голямата, е за Доналд Тръмп.

Тоест управляващите елити не говорят не само от името на света, но дори и от името на Америка. И дори не от половината Америка, ако премахнете левите поддръжници от списъка и така нататък, но те като цяло говорят от името на една четвърт от Америка. И ето ги, тази една четвърт от Америка, която е глобалисткият елит, те са тези, които ни изолираха,                      – обяснява Дугин.

Логично е, че за да се компенсира дисбалансът във влиянието им, не е в тяхна полза, те трябва да се борят ожесточено за своите идеали. И за това те днес използват всички възможни способи, включително съвременни дигитални платформи, уверен е ръководителят на Института Царград.

Още по-силно радикализират контролираните от тях средства за представяне на тяхната позиция. Тези платформи стават все по-тоталитарни. Ето къде е истинската пропаганда. И елитите се опитват да създадат впечатление, че са ни изолирали, че са запазили своята легитимност и продължават да управляват света. Това е тоталитарният аспект на либералната политика– обобщава Дугин.

И защо трезво мислещото население на западните страни сега се надига срещу тези либерални тоталитарни елити? Вероятно защото розовите очила на жителите на този свят бяха счупени на малки парченца и те разбраха с кого си имат работа. Не всичко и не изцяло, но все пак. Ето как Константин Малофеев описва представителите на западните елити:

Това са хората, които след края на Великата отечествена война отприщиха десетки конфликти, убиха милиони хора и продължават да се наричат ​​фар на всичко най-светло и добро. Затова ще продължават да лъжат, няма нищо удивително.

Именно това, според него, отличава нашия свят, стремящ се към многополюсност, от тоталитарно-либералния западен. Оттук и целите, които тези светове преследват. Нашите са представени съвършено ясно, но западните са практически напълно изчерпани от демагогски наративи и опити за запазване на влиянието си в света. И европейците вече започват да осъзнават, че са влезли в игра с нулева сума.

Защото в нашия случай имаме свещена война със свещени цели. Ние се борим за нашата земя, за нашия народ, за нашата история, за нашата култура, за нашето бъдеще. А те се борят неизвестно за какво. Те се опитват да създават изкуствени смисли и изкуствени цели, за които уж се борят, но всъщност мнозинството европейци не подкрепят това, не подкрепят тези цели. Те не са готови, те са готови да кимат с глави, когато го залива масовата пропаганда– обобщава Малофеев.

Източник:

https://tsargrad.tv/articles/bitva-dvuh-mirov-dugin-rasskazal-o-poslednem-shanse_791648