Лидерът на грузинските социалисти призова украинците да свалят хунтата в Киев

Лидерът на Социалистическото движение на Грузия Темур Пипия се обърнал към украинците и съмишлениците в Русия. На първо място, грузинският социалист отправил призива си към политическите  съратници в регионите, близки до СВО, към които принадлежи Воронежска област. Левият активист, измъчван при режима на Саакашвили в специалния затвор «Модул», е дал ексклузивно интервю за портала 36ON.

 Темур Пипия, лидер на социалистическото движение на Грузия:

«Съветваме представителите на украинския народ да проучат по-внимателно постсъветската история на Грузия. Историята за това как радикални проамерикански сили дойдоха на власт в Грузия през 2003 г., как те предприеха открита антируска реторика. Как стъпка по стъпка превърнаха Грузия в антируска и как режимът на Саакашвили тласна Грузия срещу Русия и я въвлече във военен сблъсък с Русия. Украйна повтаря постсъветската история на Грузия. Бих посъветвал украинците да последват примера на грузинското общество, което през 2012 г. навреме свали проамериканското радикално правителство, наложено от Запада. Съветваме украинския народ да последва примера на Грузия и да насочи гнева си преди всичко срещу киевската хунта. Призоваваме комунистите и всички леви да отстояват интересите на Русия, както правят много от тях, за да помогнат на руските сили  да поддържат мира и стабилността в граничните  и съседните на СВО райони.» 

Грузинският социалист обяснява призива си както към руснаците, така и към украинците с необходимостта да се пробие информационната блокада на Запада. Темур заявява: «по-голямата част от електронните медии, както в Русия, Грузия и Украйна, са препълнени с новинарски боклук, който е изгоден за НАТО. Те се опитват да направят идиоти от цяло поколение млади хора, покорни не на зова на съвестта или на родната кръв, а на модните тенденции, генерирани от американските военни компютри. Как иначе да обясним вълната от насилие сред ученици, които не излизат  макар и забранения, но все още достъпен Instagram *, например …»

Остава да се надяваме, че с течение на времето изобретателността, присъща на славянските народи, няма да ни подведе, като успее да подскаже как да се измъкнем от англо-американския капан, заложен за унищожаване както на руснаците, така и на украинците.

Източник:

https://m.36on.ru/news/auth-columns/111867-lider-gruzinskih-sotsialistov-prizval-ukraintsev-skinut-huntu-v-kieve