За намесата в Италия

24.03.2020, 19:46 Сергей Станкевич

/Поглед.инфо/ Новина, която преди месец щеше да изглежда невероятна: Русия изпраща на Италия 9 транспортни Ил-76 с военни вирусолози, техника и дори специални камиони „КамАЗ“, които могат да дезинфекцират територията.

Италианският премиер Джузепе Конте „изрази искрена благодарност“ към Русия за готовността ѝ „да подкрепи Италия в толкова труден за нея момент“.

Нека помислим върху това: руските военни стоварват мирен медицински десант в страна от НАТО, на чиято територия са разположени базите на военния съюз. Освен това никой не е питал централата на НАТО в Брюксел дали това може да се направи? А самият щаб е благоразумно мълчалив, не иска да се сблъска с грубост.

Това е само една от проявите на геополитическата буря, която предизвика пандемията на коронавируса COVID-19.

Срутване на пръв поглед непоклатими структури и комуникации. След като Вашингтон се откъсна от Европа с решението си сам да се бори с пандемията (и дори се опита да надхитри производителя на ваксината от Германия и изнесе 500 000 комплекта тестова от Италия по пиратски начин), стана ясно, че прословутата „Атлантическа солидарност“ е само инструмент за полуокупационен контрол над Европа. Когато е необходимо, инструментът се използва. А при проблем, се жертва без съжаление.

Казват, че руските лекари, слизайки от самолета в Италия, са заявили: „Здравейте. Ние сме тези, които душихте пет години със санкции. Ние долетяхме да ви помогнем. “

Геополитическият мит за някаква голяма война на единната евроатлантическа цивилизация срещу държавите-разбойници , включително Русия, няма да оцелее след тази пандемия. Европейският съюз ще трябва да оздравее, за да оцелее.

А сега накратко за тези, които пътуват до Италия като част от бригадите за химическа защита

Генерал-майор Сергей Кикот, който ръководи групата от руски експерти, е водещ разработчик и специалист в прилагането на най-новите образци на специалните системи за обработка. Той изпълнява задачите по организиране на работа в трудни епидемиологични условия на огнища на антракс и премахване на последиците от наводненията.

Подполковник Генадий Ерьомин – водещ учен на изследователския център, кандидат на медицинските науки. Експерт в областта на организацията и провеждането на антиепидемиологични мерки. Той има опит в борбата с такива опасни заболявания като африканска чума по свинете и шап.

Подполковник Вячеслав Кулиш е специалист в разработването на защита срещу биологично увреждащи агенти с вирусен характер. Участва в разработването на ваксини срещу Ебола, лекарства против чума.

Подполковник от медицинската служба Александър Юманов, доцент на Военномедицинска академия “Киров”, кандидат на медицинските науки. Като част от групата руски военни експерти той участва в разполагането на мобилна болница в Република Гвинея като част от международна програма за борба с еболата.

Водещият учен-епидемиолог, полковник от Медицинската служба Алексей Смирнов, кандидат на медицинските науки. Автор на повече от 70 научни труда за изследване на епидемиологията и профилактика на съответните инфекциозни заболявания. Той взе активно участие в разработването на ваксината срещу Ебола.

А сега обобщението:

Заминаващата група ще:

1. Събира информация за механизмите на заразяване на урбанизирана зона с вируси от този тип.

2. Изпитва методите за почистване на територията и прилагане режимите за премахване на заплашващите фактори в засегнатата зона.

3. Събира информация за силите и средствата, използвани за подобна работа в Италия (страна на НАТО).

4. Събира информация за прогнозиране на модели на разпространение на вируса.

Най-важното е, че действията на руските военни ще позволят:

1. Да се разбере реалната опасност от вирусна инфекция с вирус от този тип.

2. Да се покаже на всички, че Русия е готова да противодейства на възможната употреба на вируси от този тип. Бързо и ефективно. Така че никой изрод сред потенциалните ни противници да не си помисли да организира нещо подобно под прикритието на естествен вирус.

Изработва се:

1. Събирането на оперативната група за изключително кратко време (1 ден)

2. Подготовка на самолетите на военно-транспортната авиация на ВКС (9 полета)

3. Разгръщане на групата на място.

4. Използване на средства за ликвидация на участъци на заразяване.

5. Съблюдаване от личния състав на мерките за сигурностт.

И всичко това е под контрола на наблюдателите от НАТО (и ще има не само италиански, но и 100% британски и американски наблюдатели на процеса).

Навремето в Сирия, при операцията по премахване на химическо оръжие, показахме, че химическите оръжия са безполезни срещу нас.

Също в Сирия показахме, че е безполезно да се използват мерки за саботаж и терористична война срещу нас.

Навремето с презентацията в посланието на президента и последващите действия показахме, че съвременните системи за противоракетна отбрана са безполезни срещу Русия, а с използването на силите на радио-електронната борба и ПВО практически доказахме слабата ефективност на крилатите ракети на противника.

В момента Русия демонстрира, че всякакви опити да се използва биологично оръжие срещу него са безрезултатни.

И не чакаме благодарност! Не тя е важна.

1. Изпитваме възможностите си в бойна среда.

2. Получаваме аргумент в дискусията, в която участват само суперсили. (За Небензя в Съвета за сигурност на ООН и другите)

3. Накрая демонстрираме сила. И то много ефективна. Докато целият свят седи изолиран, само Русия и Китай са в състояние да използват своите сили и средства за извършване на дейности в такава уникална посока с висока степен на ефективност. И не се съмнявайте, че RT ще покаже това по много красив начин.

Превод: В. Сергеев

Източник:

https://pogled.info/svetoven/evropa/za-namesata-v-italiya.114592