Европейски неправителствени организации подкрепиха инициативата на „Единна Русия” за развитие на диалог с европейските държави

„Единна Русия” и разпространи обръщение към европейски обществени организации и движения.

Общественици от Германия, Франция, Сърбия, България и други страни обявиха подкрепа за позицията на „Единна Русия” по време на видеоконференция с Андрей Климов, заместник-председател на Комисията на Генералния съвет на „Единна Русия” за международно сътрудничество и подкрепа на съотечествениците в чужбина, заместник-председател на комисията по външни работи на Съвета на федерацията.

„В призива ние изразихме нашето виждане за случващото се във връзка с настоящата световна политическа криза, а също така потвърдихме ангажимента си към онези принципи, върху които според нас е възможно първо да се възстанови, а след това да се укрепи мирът, сигурността и сътрудничество в Европа“, поясни той.

Дмитрий Де Кошко, член на координационния съвет на руските съотечественици във Франция, президент на Асоциацията „Франция-Урал”, каза, че дори мнозина във Франция не разбират реалната ситуация, в която се намира Русия.

Ръководителят на фракцията „Алтернатива за Германия” в Баварския парламент Улрих Зингер подчерта, че мирът в Европа е възможен само с Русия.

От българска страна за участие в конференцията беше поканено Национално Движение Русофили, което беше представено от главния секретар Кристина Иванова, която разказа за инициативата на Движението да се създаде международно русофилско движение.

„За съжаление, нашите медии днес са в ръцете на нашите политически врагове, съвременните фашисти – русофобите. Но се надяваме, че нашата инициатива скоро ще бъде осъществена и ще се превърне в още един фронт в борбата срещу съвременния фашизъм” – допълни тя.

Андрей Климов също изрази съгласие, че е необходимо да се създаде международно русофилско движение.

Активно подкрепиха Русия представителите на сръбските обществени организации. Беше отбелязано, че Сърбия е единствената страна, която не е въвела и няма намерение да въвежда санкции срещу Русия. Беше отбелязано, че тя е единствената истински неутрална страна в Европа.

В заключение Андрей Климов напомни, че Русия не воюва с Украйна или с украинския народ, а че се занимават с демиталиризация, че унищожават военната структура, насочена срещу Русия.