В Перм ще се проведе международна конференция на тема „Европа – Азия. Диалог на цивилизациите”

След няколко дни (26 – 27 май тази година) в Перм, на границата между Европа и Азия, по покана на сенатора на Съвета на федерацията на Русия Андрей Климов Николай Малинов ще вземе участие в международна конференция на тема „Европа – Азия. Диалог на цивилизациите”.

Територията на Евразия от Атлантическия до Тихия океан е разположена на 53,6 милиона квадратни километра. Тук живеят повече от 5,3 милиарда души. (7/10 от населението на Земята).

Подготовката на форума в Перм показва нуждата от диалог за решаване на натрупаните проблеми в междуцивилизационните отношения на фона на престъпните деяния на колонизаторите, които нагло узурпираха, убиваха и насилваха безнаказано целия свят през последните няколко векове. Неслучайно съвременните империалисти подкрепят нацистите, възкресявайки ги от тъмното минало.

В допълнение към пленарните заседания, във форума се предвижда в рамките на специализирани секции да се обсъдят подробно и теми като:

  1. „Диалогът на цивилизациите: политическо измерение“
  2. „Духовният аспект на евразийския диалог“

Организатор на мероприятието е постоянно действащата дискусионна площадка към руския парламентарен Европейски клуб. Решението за създаването ѝ беше обявено от Константин Косачов на 4 април 2012 г. на първото за годината заседание на Европейския клуб. Андрей Климов, член на Съвета на федерацията, доктор по икономика, е назначен за координатор на „Евразийския диалог”.