Бургас отбеляза Деня на Русия с концерт пред паметника на Альоша

Стотици положиха цветя като символ на признателност към Червената армия, освободила България

Стотици се събраха пред паметника на Альоша в Бургас, за да отбележат Деня на Русия – 12 юни.

На събитието, което започна точно в 16 часа днес, присъстваха почетният консул на Руската федерация в Бургас Тонко Фотев, лидерът на Общинската организация на БСП Живко Господинов и представители на местната организация на БСП. Концертът, на който имаше и специални работилници за деца, се проведе при спазване на всички епидемиологични мерки за безопасност.

„Организатори на събитието са двата руски клуба в Бургас – „Русь“ и „Катюша“, както и бизнесменът Олег Ларионов. 12 юни е Ден на Русия от далечната вече 1990 г. – още по съветско време, когато той е обявен за национален празник на страната“, каза почетният консул на Русия в Бургас Тонко Фотев.

Всички присъстващи положиха венци и цветя пред паметника Альоша – като символ на признателност към Червената армия, освободила България от нацистите по време на Втората световна война.

Нейно Превъзходителство Елеонора Митрофанова бе на първото си официално посещение в Бургас навръх рождения си ден…

Това е първо посещение на посланика в Бургас. Н.Пр. Елеонора Митрофанова е дипломат в България от началото на 2021 г. Тя сподели, че Бургас я е очаровал с атмосферата си. Нейно превъзходителство г-жа Митрофанова беше придружена от Филип Воскресенски – съветник в Руското посолство, Владимир Климанов – генерален консул на Руската Федерация във Варна и Тонко Фотев – почетен консул на Руската Федерация в Бургас.

 

 

 

https://www.flagman.bg/article/216536

 

https://chernomorie-bg.com/post/noviyat-poslanik-na-rusiya-na-rojdeniya-si-den-v-burgas-9442