Яценюк обеща да защити Германия от военно нападение на Русия

Яценюк обеща да защити Германия от военно нападение на Русия

Публикувано от:

Украинският премиер Арсений Яценюк направи изненадващото изявление, че ще защити Германия от военно нахлуване на Русия, пише klassa.

Русия няма да навлезе в Германия така, както това се случи по време на Втората световна война, заяви той в интервю за германския телевизионния канал ARD, цитиран от РИА Новости, и допълни, че счита за свое задължение да защити Европа от заплахата от руско нахлуване. По думите му по време на Втората Световна война “руснаците прегазили територията на Украйна и Германия”. “Руската агресия в Украйна е атака срещу световния ред и реда в Европа. Всички помним инвазията на СССР в Германия и Украйна. Ние не трябва да позволяваме това. Никой няма право да пренапише резултатите от Втората световна война, обаче това се опитва да направи руският президент Владимир Путин”, подчерта той. “Безопасността на Украйна е гаранция за сигурността на ЕС и Германия”, категоричен е Яценюк. Завръщане на Съветския съюз няма да има. Днес имаме задачата да гарантираме сигурността на Украйна и на Европа, за да не нахлуят руската армия и руските терористи, продължи украинският премиер.

Коментирайки интервюто на украинския министър-председател, шефът на комисията по международните въпроси на Държавната дума Алексей Пушков заяви, че след тези изказвания, никой вече не би приел Яценюк сериозно.