Ярова: Русия е длъжна да пресече заплахите от страна на САЩ

Русия оценява обективно заплахите от страна на САЩ и е длъжна да ги пресече в името на мира и сигурността, заяви пред журналисти председателят на Комитета за сигурност и противодействие на корупцията към Държавната дума на Русия Ирина Ярова, коментирайки думите на американския зам.-министър на отбраната Робърт Уорк, предаде РИА Новости.

По-рано Уорк заяви, че Пентагонът е изключително обезпокоен от думите на руския президент Владимир Путин за пресичане на евентуалните заплахи за Русия от разполагането на американска ПРО в Полша и Румъния.

„Навиците на ПРОтектората в изпълнение на Пентагона имат все по-изразен характер. Докато Държавният департамент измисля медийно прикритие за неприкритите си действия по НАТО-колонизацията на Европа, Русия оценява обективно и абсолютно реалистично създаваните от САЩ заплахи и е длъжна да ги пресече в името на мира и сигурността“, каза Ярова.

„Трябва да мислят тези, които бягат с ракети по чуждите европейски домове, въвличайки ги във военната си авантюра и превръщайки Европа в американски съединени щати на Европа“, добави депутатът.