Яровая: Заявленията на Турция за жалба срещу Русия в СТО са трагикомични

Яровая: Заявленията на Турция за жалба срещу Русия в СТО са трагикомични

Публикувано от:

Председателят на комитета за сигурност и противодействие на корупцията към Държавната дума на Русия Ирина Яровая счита за трагикомични заявленията на турската страна за това, че възнамерява да подаде жалба срещу РФ в СТО (Световната търговска организация – бел. ред.) заради въведените ограничителни мерки по отношение на Анкара, предаде РИА Новости.

Припомняме, че по-рано намерението за подаване на жалба срещу Русия в СТО обяви турският министър на икономиката Мустафа Елиташ. По думите му, Турция „в международните съдилища ще възстанови правата на всички пострадали, търговията трябва да има нравствена основа“.

„Заявленията за нравственост на турските власти изглеждат трагикомично. Едновременно и тъжно, и смешно. Тъжно за турския народ, който понася загубите от действията на турските власти, заменили интересите на своите граждани за криминален бизнес с терористите от ИДИЛ, участващи в разоряването и ограбването на сирийския народ. И смешно, защото е очевиден фарсът от изявлението, както е очевидно и това, че в споразумението със СТО има важна точка за предмета на съответствието на задълженията по изпълняване на изискванията от Устава на ООН за запазване на международния мир и сигурността“, заяви депутатът.

„Подпомагането на международните терористи – това е пряка заплаха за международния мир и за сигурността, тъй като международният тероризъм е престъпление срещу мира и сигурността на човечеството“, каза още Яровая.