Ю. Розум: Не искам Украйна и Крим да са поредният американски щат

„Аз съм за това Украйна и Крим да са си Украйна и Крим, а не поредният американски щат”, – това заяви пианистът Юрий Розум, народен артист на Русия, в отговор на въпрос, защо се е подписал под писмото на дейците на културата в подкрепа на позицията на президента на Русия Путин по Крим и Украйна.

„В моите жили тече украинска кръв, аз обичам Крим и не искам той да бъде придатък на САЩ, НАТО”, – допълни Розум. Той отбеляза, че дейците на културата трябва да подкрепят всяко начинание за благото на братските народи.

„Надявам се, че нашата общественост ще се отнесе към това с разбиране. За съжаление, сега пламват много и различни скандали, и някои хора искат да си стоплят ръцете от този пламък, за да станат по-популярни, – заяви музикантът. – Последиците от такова отношение могат да бъдат неприятни и непредсказуеми”.

До този момент писмото на руските дейци на културата в подкрепа на Путин е подписано от 102 творци, сред тях са Михаил Боярски, Надежда Бабкина, Алексей Баталов, Юрий Башмет, Фьодор Бондарчук, Лев Лешченко, Олег Табаков, Генадий Хазанов и др.

http://itar-tass.com