Шофьорът на снегопочистващия камион във «Внуково» е бил пиян

Шофьорът на снегопочистващия камион на летище «Внуково» е бил пиян, съобщи «Звезда», позовавайки се на предварителните данни на официалния представител на Следствения комитет на Руската Федерация Владимир Маркин.

Данните са получени след медицински преглед на шофьора на снегопочистващата машина.

«Вече е установено, че водачът на снегопочистващия камион е бил пиян. В резултат на крушението на частния самолет Falcon – 50, са загинали трима души екипаж и президентът на нефтената компания Total Кристоф дьо Маржери», каза Маркин.

Той добави, че следствието продължава и в момента се изземат техническите документи на самолета, а също се правят проби на горивото.

«В момента следствената група прави оглед на мястото на катастрофата. Взимат се техническите документи на самолета и се правят проби на горивото», заяви Маркин.

Разследването на трагедията продължава. Провеждат се разговори с очевидци, образувано е дело по случая.

Кристоф дьо Маржери е президент на компания Total от 2007 година. Своята кариера в този нефтен концерн той е стартирал още през 1974 г. През 2006 г. той влезе в състава на Борда на директорите на концерна. Маржери е един от постоянните участници в ежегодните заседания на Консултативния съвет по чуждестранни инвестиции в Руската Федерация.

На 20 октомври 2014 г., Маржери взе участие в заседание с руския премиер Дмитрий Медведев, първия вицепремиер Игор Шувалов и вицепремиера на РФ Аркади Дворкович.

В нощта срещу 21 октомври частния самолет Falcon, на борда на който се намирал Кристоф дьо Маржери претърпя крушение при излитане в московското летище „Внуково”. Заедно с президента на Total загина и 3-членен екипаж на самолета, също граждани на Франция.

Причините за крушението на самолета Falcon се изясняват от специалната комисия на Росавиация. Ръководителят на московския следствен отдел за въздушен и воден транспорт към междурегионалното следствено управление по транспорта СК на РФ Иван Сибул заяви, че следствието разглежда четири версии за катастрофата: вина на пилотите, вина на диспечерите, вина на шофьора на снегопочисващ камион и лоша видимост.

 

error: Съдържанието ни е авторско!