Шойгу: Тази година парадът на Победата има важно политическо значение

Настоящите власти на Украйна имат намерение да отменят 9 май като държавен празник, съобщи РИА Новости. По думите на министъра на отбраната на Русия Сергей Шойгу, при тези обстоятелства, празнуването на 9 май придобива много важно политическо значение.
Парадът на Победата за пореден път трябва да демонстрира на света «категоричното неприемане на фашизма в Русия», заяви Шойгу тази сутрин.
«Днес, ние ставаме свидетели на това, че в постсъветското пространство все повече се разпространява идеологията за неонацизма», напомни той по време на селекторното съвещание. Примерите за това, са намеренията на украинските власти да отменят 9 май като национален празник.
«При такива обстоятелства, празнуването на Деня на Победата придобива още по-важно политическо значение. Ние сме длъжни за пореден път да демонстрираме на света категоричното неприемане на фашизма в Русия», каза главата на министерството на отбраната.
«А в Крим и Севастопол тези празненства ще придобият още по-особено значение, тъй като тази година полуостровът Крим отбелязва 70-годишнина на освобождението от немско-фашистките окупатори», подчерта Сергей Шойгу.
Напомняме, че Крим е освободен от фашисткото нашествие на 9 май 1944 година, а Севастопол на 12 май 1944 година.