Шойгу поздрави руските военни и ветерани по случай Деня на защитника на Отечеството

Министърът на отбраната на Русия Сергей Шойгу поздрави военнослужещите и ветераните по случай Деня на защитника на отечеството, гласи съобщение, публикувано на официалния сайт на военното ведомство, предаде РИА Новости.

Министърът на отбраната нарече 23 февруари всенароден празник, „в който се отразяват искреното уважение на обществото към хората в пагони и признанието на заслугите на руското войнство“.

„На този ден ние почитаме тези, които носят военна служба и гарантират суверенитета и сигурността на страната. С гордост почитаме сънародниците си, безстрашно борили се срещу всяко посегателство срещу независимостта на Родината. Особена благодарност заслужават ветераните от Великата Отечествена война, освободили света от фашистките окупатори. Със своят храброст, всеотдайност и несъкрушима сила на духа те ни дават пример за истински патриотизъм и вдъхновяват за нови подвизи в името на Отечеството“, се казва в поздравлението на руския министър на отбраната.

Шойгу отбеляза още бойните умения на днешното поколение военни, които, по думите му, достойно продължават военните традиции, твърдо стоят на стража на националните интереси и се борят срещу международния тероризъм. Министърът пожела на военните и семействата им „крепко здраве, оптимизъм, бодрост на духа и бъдещи успехи в службата на Родината“.