Шефът на ЦРУ: Предстоят още атаки

По думите му ударите в Париж са били внимателно планирани и проведени. Те не са измислени за няколко дни, тъй като изискват огромна подготовка и снабдяването с необходимото оръжие, коментира Бренан, съобщава бТВ.

Той не е изненадан от случилото се в Париж, тъй като отдавна се е разпространявала информация, че такива атака ще има. Сега разузнаването работи върху това какво може да се направи, за да се спрат следващите действия на джихадистите.

Междувременно американският държавен секретар Джон Кери изненадващо пристигна в Париж, където потвърди още веднъж, че САЩ са съюзник на Франция в борбата с тероризма.

Френското правителство замисля законови промени, по силата на които на френските граждани, върнали се от Сирия или Ирак, ще бъдат строго наблюдавани, предаде „Франс прес“. Друга мярка е французите, замесени в джихадистки организации, да влизат във Франция само с входна виза. Създаването на подобен механизъм ще изисква промени в конституцията.

Президентът Франсоа Оланд обяви, че в най-кратък срок ще бъде представено предложение за промени в конституцията, за да могат властите да противодействат на войнстващия тероризъм.

Стана ясно също, че единият от атентаторите самоубийци – Ибрахим Абделсалам, е имал в брюкселския квартал Моленбек. Той е бил затворен от белгийските власти, защото в него се употребявали наркотици. При проверка на 14 август в бара полицията установила „силна миризма на опиати“, гласи полицейско постановление за затваряне на заведението. Според вестник „Еко“ Абдеслам се регистрирал на 10 март 2013 г. като собственик на бара „Набожните“.

 

Източник: „Гласове“.