Шест Ту-22М3, излетели от Русия, нанесоха удари по позициите на терористите в Сирия

Шест далечни бомбардировача Ту-22М3, излетели от Русия към Сирия, са нанесли удари по обекти на радикалната групировка „Ислямска държава, съобщи руското министерство на отбраната, предаде РИА Новости.

„Сутринта на 12 юли шест руски бомбардировача Ту-22М3, излетели от летище, базирано на територията на Руската федерация, нанесоха концентриран удар с осколъчно-фугасни боеприпаси по обекти на терористичната групировка „Ислямска държава“ в района, източно от Палмира, Ес-Сухне и Арак“, се казва в официалното съобщение, разпространено от ведомството.

След изпълняването на заданията всички Ту-22М3 успешно са се върнали на летищата.

Руското военно ведомство подчертава, че въздушният удар е бил нанесен по цели, открити през последните дни и потвърдени от няколко различни канали на разузнаването.

„В резултат на удара са унищожени голям полеви лагер на терористите, три склада с боеприпаси и оръжие, три танка, четири бойни машини на пехотата, осем автомобила, въоръжени с картечници с голям калибър. Унищожен е също така и голям брой жива сила на противника“, заявиха от ведомството, като уточниха още, че международната коалиция е била информирана предварително за нанасянето на ударите на руската авиация.

Както заяви пред РИА Новости първият зам.-председател на комисията по отбрана в Съвета на федерацията на РФ Франц Клинцевич, с новите удари по обектите на ИД в Сирия руските военни са изпратили „недвусмислен сигнал за онези, за които е предназначен“.

„Но ударите са нанесени въз основа на обективна информация. Всички действия на ВКС в Сирия носят планов характер“, подчерта сенаторът.