Шарапова: Никога няма да се откажа от руското си гражданство

Шарапова рядко се прибира в Русия, но все още защитава честта на родината си

Тенисистката Мария Шарапова заяви, че никога няма да се откаже от руското си гражданство за сметка на американско такова.

Въпреки че живее в Съединените американски щати още от 7-годишна възраст,  красивата рускиня заяви, че въпросът за смяна на гражданството не е бил на дневен ред.

„Ако исках да сменя гражданството си, щях да го направя. Този въпрос обаче никога не е стоял пред моето семейство или отбора ми“, сподели Шарапова пред CNBC.

„Става въпрос за семейна среда, за богата култура. Житейските събития са ме сформирали като личност. Не става въпрос само за страната, но и за хората, техният манталитет и непримиримостта им“, заяви още тенисистката, пише РИА Новости.

Шарапова сподели още, че един от най-запомнящите се моменти в нейния живот е този, в който тя беше факлоносец по време на откриването на Зимните олимпийски игри в Сочи (Русия) през миналата година.

„За мен беше чест, един от най-страхотните дни в моята кариера и живот. Това бе един от малкото случаи, в които цялото ми семейство е на стадиона и ме гледа. Чувството беше уникално“, сподели половинката на Григор Димитров.

На Шарапова предстои участие в тенис турнира в Маями. Ако в основната схема няма изненади, тя може да се изправи на финала срещу американката Серина Уилямс.