Шампионката Юлия Липницкая стана Заслужил майстор на спорта

Публикувано от:

Руската фигуристка Юлия Липницкая получи почетното звание Заслужил майстор на спорта, съобщи министърът на спорта на Русия Виталий Мутко. „Имали сме вече такива случаи сред младите спортистки в спортната гимнастика. Пред Юлия ще има още големи стартове, а единият се състоя тук в Сочи“, цитира Мутко агенция Р-Спорт.

15-годишната Липницкая стана главното откритие на Олимпийските зимни игри в Сочи. В състава на руския отбор Юлия победи в отборния турнир. Цялата световна преса отразява изгряването на новата звезда на фигурното пързаляне, възхищавайки се на нейната грация, характер, майсторство и целеустременост. Медиите я наричат “геният на фигурното пързаляне“.

Треньорката на Юлия разказа, колко трудно всъщност се отдава на 15-годишната фигуристка видимата лекота. Освен многото тренировки, Юлия всеки ден води борба с теглото си: „За първи път се сблъсквам с такъв случай – Юлия наистина нищо не трябва да яде, защото веднага й се отразява. Когато има нужда да сваля килограми, тя се храни само с хранителната добавка SQUEEZY, която й дава енергия. Много съжалявам, че й се налага да търпи толкова много, но тя е чудесна и се справя със всички трудности“.

Зрителите ще имат възможност отново да видят Липницкая на олимпийския лед на 19 и 20 февруари на турнира при жените, в който тя ще бъде една от основните претендентки за златен медал.

Седем фигуристи от руския отбор са получили званието на Заслужил майстор на спорта, които спечелиха злато на Олимпиадата в Сочи, а също кънкьорката Олга Граф, която спечели сребро на дистанция от 500 метра, биатлонистката  Олга Вилухина също стана втора в надпреварата, а скиора Александър Смишляев зае трето място.