ЧСУ „Юрий Гагарин“ в „Камчия“ посреща новата учебна година с два пъти повече ученици

Средното училище „Юрий Гагарин“ в Санаторно-оздравителния комплекс „Камчия“ продължава приема на деца от 1 до 12 клас за новата учебна година. На 15 септември то ще посрещне два пъти повече ученици и учители.

Училището разшири палитрата на профилираното обучение след 7 клас, като осмокласниците могат да избират интензивното изучаване на езици – руски и английски или да се насочат към информационните технологии. В програмата и на двата профила са заложени по 20 часа език седмично.

Информационните технологии навлизат и в началната степен на образование – от 1 до 4 клас. Малките гагаринци също изучават руски и английски език още от първи клас. В началния, както и в горния курс, обучението е целодневно.

ЧСУ „Юрий Гагарин“ е лицензирано от българското Министерство на образованието и науката. Амбициозният му екип започна да работи и по руските държавни образователни програми и очаква акредитация. Така възпитаниците на „Училището на бъдещето“ в „Камчия“ ще могат да получават както българска, така и руска диплома за завършена образователна степен. От две години за учениците, които желаят да продължат образованието си в най-реномираните университети на Русия, е открит пункт за полагане на Единен държавен зрелостен изпит по руските образователни стандарти (ЕГЭ).

Висококвалифицираните преподаватели в ЧСУ „Юрий Гагарин“ прилагат стандарти и иновации на световно ниво. Индивидуалният подход към всяко дете е водещ – съобразно неговите образователни необходимости и творчески заложби. Възпитаниците му вече постигат отлични резултати в международни, национални състезания, конкурси и олимпиади, а така също и в Националното външно оценяване 2015 и 2016 г. Училището може да се похвали с първо място на Националния кръг на олимпиадата по Руски език – 2016, трето място на Националния кръг на състезанието по Английски език Longman Competition – 2016, второ място на Международния ученически конкурс „Заедно в 21 век“, а също и много отличия в областта на балета, плуваните спортове, приложните изкуства, сценичното творчество, публичното слово и др.

За разкриването на творческия потенциал и знания на учениците са разнообразните извънкласни форми – Преводаческа лаборатория, Театрално ателие, Изобразително изкуство, Риторика, Астрономия, плуване, модерни танци, айкидо, футбол и др. По определен график децата посещават Международния център на фонд „Русский мир“, където се запознават с богатството на руския език, култура, история, с празниците и народните обичаи.

Училище „Юрий Гагарин“ се намира в една от най-модерните учебни базив Eвропа – в Санаторно-оздравителния комплекс „Камчия“, сред уникална, чиста природа, съчетаваща парк, море, гора и река. Кабинетите са оборудвани с интерактивни дъски, система за озвучаване „Шепот“, мултимедийни устройства, дидактични пособия, компютри, иновативни софтуерни образователни продукти и др. На разположение са лаборатории, лекционни и изложбени зали, учебно радио и ТВ център, библиотека и медиатека, басейн, физкултурен салон и спортни игрища.

Условията за здравословно хранене, спорт, сигурност и медицинско обслужване са идеални. Училището предлага и пансион.

http://www.moreto.net/